Süzme Bal
600 TLSipariş Ver
Ürün - Proje Özellikleri
Bal Nedir?
Bal Nedir?Bal, arılardan oluşan bir grupta, bir ana arı ve on binlerce işçi arının, kovan içine kendi vücutlarından salgıladığı balmumu ile oluşan bir besindir. Bal, arıların çiçeklerden toplamış olduğu nektarın, kendi vücutları tarafından salgıladıkları enzimlerle işlenmesi sonucu oluşan, besin değeri yüksek, dayanıklı bir gıda maddesidir.
Balın Çeşitleri Nelerdir?
Çam Balı
Arıların, çam ağaçları ile çalışması sonucunda oluşur. Diğer türlere göre, en farklı üretim şekline sahiptir. Ege ve Akdeniz bölgelerinde yoğun bir şekilde üretilir.
Anzer Balı
En iyi bal türü olarak bilinir. Rize ilimize özel çiçeklerden elde edilen polen ve çeşitli enzimler ile üretilmiş olması, en önemli ayrıcalığıdır. Genellikle, hastalık tedavilerinde tercih edilir.
Kestane Balı
Kestane ağaçlarından elde edilen bal türlerinden biridir. Arılar, kestane balı üretirken, kestane üretimine de katkıda bulunurlar. Antibiyotik özelliği bulunur ve B, C vitaminleri açısından zengindir.
Narenciye Balı
İçinde meyve nektarını en yoğun şekilde bulunduran bal türüdür. Kalsiyum fosfat ve demir fosfat takviyesinde en etkin türdür. İçerdiği C vitamini sayesinde, karaciğer hastalıklarının iyileşmesinde yardımcı olur.
Kekik Balı
Yüksek yerlerde ve yaylalarda kekik balı üretimi oldukça kolay yapılır. Sağlık açısından en faydalı bal türüdür ve bu özelliğiyle diğer ballara göre daha etkilidir. Bağırsak ve mide rahatsızlıklarına karşı son derece faydalıdır.
Yayla Çiçeği Balı
Arıların yaylada yetişen çiçeklerden üretmiş olduğu baldır. Günlük hayatta yenilen bal türü yayla çiçek balıdır. Sinir sistemini kuvvetlendirmede oldukça etkilidir.
Balın Faydaları Nelerdir?
Şeker hastalığı olan veya aşırı kilosu bulunan kişiler tarafından, doğal tatlandırıcı olarak kullanılabilir.
Deride meydana gelen kesikler, yanıkların üzerine sürüldüğünde, mikroplara karşı koruma sağlayabilir ve yaranın hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Yara iyileşene kadar 12 saatte bir balı yenileyebilirsiniz.
Bitkilerde bulunan ve en etkili antioksidanlardan biri olan polifenol açısından, zengin olduğu için çeşitli hastalıklara karşı korur. Şeker hastalığı bulunmayan kişiler, şeker yerine bal tüketerek, kalp rahatsızlıkları gibi sağlık sorunlarına karşı kendilerini koruyabilirler.
Bir kaşık bal, vücut için gerekli olan enerjiyi verir. Doğal bir enerji kaynağı olduğu için, çikolata ve enerji içecekleri yerine kullanılması daha uygundur.
Kronik öksürüğü olan kişiler, sıcak suya 2-3 çay kaşığı bal ekleyip içerse öksürük şikayetleri azalır. Ancak, yetişkinler için uygundur.
Bal kötü kolesterolü düşürmek için oldukça faydalıdır. Düzenli olarak tüketilmesi durumunda kolesterolü ciddi oranda dengelediği görülmüştür.
Mide asidini dengelemek ve ağrıları hafifletmek için bal ve sirke karışımı tüketilebilir. Reflü şikayeti olan kişilerde rahatlatma etkisi vardır.
Balın, iltihabı önleyen ve bakterileri temizleyen bir yapısı olduğu için, sivilce tedavisinde kullanılır. Sivilce oluşumunu engeller ve bunun yanı sıra, oluşan sivilcelerin kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur.
Aranan kelimeler: Süzme Bal, Süzme Bal ne kadar, Doğal Süzme Bal, Organik Süzme Bal, Süzme Bal fiyatı, Süzme Bal yayla, 2020 Süzme Bal, Hakiki Süzme Bal, Çiçek Süzme Balı